lørdag 2. februar 2013

Litt info

I går hadde vi vår første dag i det nye året med personalet. Vi spiste en god lunch før arbeidet med å gjøre i stand klasseromma begynte. En solid vask var nødvendig i tillegg til at vi bytta klasserom. De yngste skoleungene fikk nå det største rommet av den grunn at de trenger en del plass og at de kommer til å bli en stor gjeng dette året.
Til nye lesere har jeg skrevet litt om oss lenger ned, hvem vi er og hva vi driver med. Jeg er den eneste utlendingen i prosjektet, alle som jobber her er Bolivianere og de kommer fra samme forhold som ungene som kommer hit. Ingen av de som jobber her har vokst opp i luksus, men har måttet kjempe seg fram til der de er i dag med en utdanning eller at de er i ferd med å ta en utdanning. Slik kan de også være et forbilde for ungene som kommer hit. Dersom noen flere har lyst til å støtte oss er vi svært takknmlige for det, det er stadig nye oppgaver som dukker opp og heller ikke i Bolivia er  det noe som er gratis eller kommer av seg selv. Takk til deg som allerede er med oss på laget og velkommen til deg som ønsker å være med.
Mandag begynner skolene igjen og tirsdag starter vi opp her hos oss etter sommerferien. Vi regner med å ta inn rundt 50 unger dette året også. Så satser vi på et enda bedre år i 2013.
 
STIFTELSEN «DRÅPEN»

«DRÅPE FOR DRÅPE SKAPER VI EN BEDRE FRAMTID»

Hvem er vi? Dråpen er en stiftelse som ønsker å bidra til en bedre framtid for barn og unge i Bolivia. Vi har et styre i Norge som består av fem personer, og stiftelsen ble registrert i Brønnøysundregisteret i januar 2009. I Bolivia er vi for tida 12 personer som jobber med leksehjelp og ernæring til unger av familier med lite ressurser, sosialt, personlig og materielt. Vi har åtte ansatte som hjelper med lekser og gir støtte ved faglige vansker til rundt 50 barn og unge, to personer jobber kun på kjøkkenet med å tilberede og servere sunne måltider, vi har en psykolog og en leder.

Hva gjør vi? I utkanten av Cochabamba i Bolivia har vi startet med lekse- og ernæringshjelp til barn og unge. Området har en befolkning som hovedsaklig har kommet flyttende fra landsbygda og fra fjella. Foreldrene har lite eller ingen utdanning, flere har ikke fullført grunnskolen og noen er analfabeter. Ungene kommer direkte til oss etter skoletid tre dager i uka. Da får de middag, og etter en liten pause gjør de lekser og jobber med vanskeligheter de har på skolen. Før de går hjem etter tre til fire timer, får de frukt, havregryn med melk eller noe annet næringsrikt.

Vi jobber også med foreldrene, gjennom foreldremøter med temaer som er aktuelle for familier, praktisk arbeid her på stedet, kermese (veldedighetsfest til inntekt for leksehjelpa) o.a. Foreldrene betaler 10 bolivianos i måneden, som tilsvarer mellom 8,- og 9,- NOK. Dette er for at foreldrene skal ta prosjektet på alvor, slik at de sender ungene hver gang. Er det mange søsken og de økonomiske ressursene er små, kan vi gi rabatt.  Alle ungene blir registrert hvert år, foreldrene må skrive dem inn og signere en kontrakt.

Hvorfor gjør vi det?  Det sies at Bolivia er det fattigste landet i Sør-Amerika. Offentlig skole er gratis, men foreldrene må betale skoleuniform og alt av materiell de bruker på skolen. Det er eksamen og karakterer fra 1. klasse og dersom de ikke består eksamen må de gå samme klasse om igjen. Hjemmene er preget av lite ressurser, det er alkoholbruk, det er vold og foreldre som jobber mye slik at de ikke har tid til å ta seg av barna sine, og de har få muligheter til å hjelpe ungene med skolearbeidet. De fleste foreldre drømmer om at barna skal få et bedre liv enn de selv har hatt. I løpet av tiden vi har drevet, ser vi at deltakernes karakterer, forståelse og personlig modenhet bedres.

Økonomi: Vi driver tre ettermiddager i uka. Rundt 500,- NOK rekker til en lærerlønning i måneden og 50,- NOK rekker til mat og frukt hos oss for en unge i måneden.

Vennlig hilsen «Dråpen» v/Toril KorsvikGiverkonto: 9488 05 44629                        

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar