mandag 5. september 2011

ferien er over

Da var ferien godt og vel over både i Bolivia og i Norge. I Bolivia er det vår og i Norge er det høst. Håper det er blitt noe varmere i været siden jeg reiste derfra i midten av juli. Arbeidet er godt i gang både der og her. I Bolivia fortsetter de som vanlig med unger, måltid, lekser, læring og andre nødvendige oppgaver. Jeg er i Norge, men har stadig kontakt med dem. Det virker som om de jobber godt med barna og ungdommene i forhold til det de trenger av hjelp og oppfølging. Vi har sagt til unger og foreldre at dersom noen trenger hjelp de dagene vi ikke har drift, må de bare komme, og det er det noen som gjør. På denne tiden av året gjelder det å være oppdatert og forstå det som er gjennomgått til nå, for snart så begynner eksamenene igjen og etterpå er det vanskelig å hente seg opp igjen.
I slutten av juni ansatte vi en psykolog, ei dyktig dame som har begynt arbeidet med enkeltbarn, grupper, veiledning av de som jobber der og etter hvert også med foreldrene. Det er mange unger som kommer fra familier med ulik historie, jeg tror at en psykolog kan være til god hjelp både for oss som er sammen med ungene og i direkte arbeid med dem.

Her i Norge jobber jeg i et vikariat på fire måneder i en barnehage, et fint arbeid jeg har vært borte i før. Ellers prøver jeg å trene litt, sykler av og til til jobben og løp mitt første orienteringsløp på syv år for en uke siden. Jeg kom igjennom og var fornøyd med det, det ble en våt opplevelse, men veldig deilig. Det er i grunnen vått her for tida, det drypper ofte ovenfra og jorda er metta av vann. På jobben i dag da vi satt og spiste, spurte jeg ei jente på to år: "Har du vært ute i dag du da?" Hun gav meg et ord til svar: "vann". Det var hennes assosiasjon til det å være ute.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar