fredag 26. april 2013

Barnas dag!

Tida går, vi driver på med lekser, god mat og mye læring. Innimellom er det dager som er anderledes som barnas dag den 12 april. Rutiner er godt å ha og de trenger vi, men av og til tar oss vi noen friheter vi også. Den 12 april er viktig i landet, alle gjør sitt for at barna skal ha en fin dag, en dag som bare er for dem. Der de kan være midtpunkt og gjøre noe som er viktig og godt for dem. Vi spiste sammen ute under taket vårt som vi gjør når det er ekstra festligheter, så ble det tid til litt lekselesing før vi lekte sammen.
 
 
 
Jeg skulle ønske det var litt barnas dag hver dag hele året, jeg. Barn som kan oppleve å bli tatt på alvor, barn som slipper alle former for overgrep, barn som slipper å få vondt i magen hver gang mor drar ut for å selge anticucho (en matrett med kuhjerte), barn som slipper å være redd for at mamma blir sint og slår når en ikke får topp karakter på skolen, barn som slipper å følge foreldrene hjem når de er fulle, barn som har foreldre som kan sette grenser og holde på de av kjærlighet, barn som kan bli bekrefta og anerkjent som den de er, av dem de er glad i.
Slik som jeg har beskrevet her er hverdagen for flere av ungene "våre". Et ønske jeg har er at de her hos oss opplever en fristund fra slike opplevelser. En stund de bare kan få være barn og gjøre det barn skal gjøre. Det er fint å oppleve at elevene forbedrer karakterene sine mens de er her, en annen ting som er minst like godt å oppleve er unger som kommer hit, beskjedne og litt forknytte, og som åpner seg mer og mer og til slutt er midt inne i leken og som smiler, ler og leker slik unger skal leke.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar