onsdag 23. mars 2016

Bra jobbing!

Det jobbes godt i Bolivia, skulle gjerne snakka litt med en av dem nå, men fikk til svar at det var det ikke tid til. Kom tilbake neste uke, var svaret.
Ungene er godt i gang, personalet og foreldrene også. Vi satser på et godt arbeidsår med mange gode opplevelser og mye god lærdom. De aller fleste barna er kommet tilbake, og de er fornøyde med å være i gang igjen. Noen søsken er kommet til og noen få har slutta. Et tvillingpar har slutta fordi de venter nå på å bli henta til Spania av foreldrene sine. Og dersom det skjer i den nærmeste framtid er det det aller beste for dem. Vi ser at de som har foreldrene sine i Spania sliter på flere områder av den grunn at de ikke bor sammen med foreldrene sine. 
Ei jente har slutta, og det var trist. Hun hadde to år igjen før avgangseksamen i videregående. Mor hennes har hatt alkoholproblemer, men har hatt gode periode de siste åra. Nå hadde hun visst begynt igjen og jenta mista helt piffen. Hun ville vekk fra mor og da var det bare penger som gjaldt. Det er ei flott jente og vi vil ha kontakt med henne videre. Denne jenta har en lang historie og jeg må nå tenke på alt vi har fått gitt henne av hjelp til skolegangen hun har klart å fullføre. Så er det ikke umulig at hun kan ta det opp igjen og fullføre ved en seinere anledning.  Denne gutten har strevd i flere år for å lære seg å lese. Nå er han der og er storfornøyd med det.

Søskenflokken reparerte syklene sine i sommerferien. Det foregikk i bilverkstedet med kyndig veiledning.
Nå driver de å utvider taket på bilverkstedet for å få bedre beskyttelse mot sol og regn. Vi fikk midler til dette fra ONAMIKA før jul og er veldig takknemlige for det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar