fredag 24. februar 2012

bursdagsfering

Denne dagen våkna jeg opp til sol fra klar himmel og tenkte at i dag blir det en fin dag etter mange dager og netter med mye regn. Jeg tok på meg treningsbuksa og joggeskoa og putta kameraet i veska som jeg festa rundt livet. Jeg satte nesa i retning fjellet og beynte å gå - det blir ikke så mye jogging i 2700 m. høyde og bare oppoverbakke. Det var grønt overalt og elva brusa deilig i ørene mine av masse godt vann. Jeg tok bilder av elva og etter hvert av blomster som sto langs veien min, nydelige blomster i fine farger.Etter tre timer var jeg nede igjen, der hadde den familien som bor hos meg lagd wathia til meg. Det ble en rask dusj og rett til gode, melne poteter med kyllinggryte som tilbehør, alt sammen kokt nede i jorda. Det er snille mennesker som bor her, mor på bruket gratulerte meg og ønska at jeg skulle bo her til jeg fylte omtrent 120 år. Så kom ungene og det ble mer middag, denne gangen en linsegryte som også er veldig god. Ungene spiste godt og det gjorde de voksne også. Så, når jeg var i gang med å piske ungene inn i klasserommene sine, var det mange som hadde samla seg på plassen ute. Hva skjer her mon tro, jeg hadde ikke helt oversikten og turte vel heller ikke å spørre så mye, så jeg ble stående litt å se på til jeg ble kalt inn til å sette meg foran alle sammen. Der sto det to flotte kaker på et lite bord, med alle ungene rundt. De sang bursdagssangen for meg og etterpå måtte jeg som skikken er her, ta en bit av kaka.
Jeg bøyde meg ned for å ta en bit og ei jente dytta meg enda lenger ned, da så jeg slik ut etterpå med kake rundt munnen og opp i nesa, men kaka var god og hadde mange fine farger.
Så ble det utdeling av kake til alle unga som hver og en er en liten blomst med forskjellige og nydelige farger. Takk for en fin dag og alle gode ønsker fra fjern og nær.

1 kommentar: