|
Gutta baker ut brøda |
Da har livet roet seg litt ned og formen er oppadgående, selv om det på kontoret enda er noe kaos, spesielt ved symaskinen og på gulvet under. I noen uker nå har vi planlagt og forberedt en restaurant i gata vår utenfor der vi holder til, som ble gjennomført på søndag. Det har vært mye jobb, men alle har bidratt av foreldre, barn og personalet. Ønsket vårt var å gjøre noe sammen og få litt inntekter til prosjektet. Det er en helt vanlig dugnadsform og når det gjelder mat - spesielt i Cochabamba - kommer det garantert mye folk. Og det kom mye folk, fra mange kanter. På forhånd hadde alle reklamert hos familie, venner og bekjente og vi hadde kalkulert 180 tallerkener av fire retter. Spenninga gjaldt hvor mange som ville komme og om vi klarte å beregne sånn omtrent riktig. Vi ville ikke sitte igjen med mye mat, for da hadde det ikke blitt noe overskudd, men vi ønska heller ikke at det skulle komme mange som ikke fikk mat fordi vi hadde lagd for lite. Vi sier til oss selv at dette er første gangen og det gir oss en pekepinne og erfaring for videre arbeid med kermesse, som dette heter. I tillegg til middagsrettene hadde vi bakt brød og kaker for salg, vi hadde sydd et sett med duker og servietter og ei mor lagde is og solgte. Det kom mye folk og det ble desverre manko på mat. Noen måtte gå igjen uten å ha spist, det var dumt, men som sagt det var vanskelig å beregne, vi får håpe de likevel kommer igjen neste gang. Overskuddet er ikke nøyaktig telt opp enda, men får vi et greit overskudd så blir det nok gjentatt etter en annen dag. Her kommer noen bilder fra de to siste dagene, forberedelser på lørdag og gjennomføring på søndag.
|
Vasking av poteter |
|
Tilbereding av krydder, chilipepper og hvitløk |
|
Duk |
|
Kermesse |
|
Folk hygget seg |
|
Utsalg |
|
Til inntekt for disse |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar