tirsdag 20. august 2013

En fin gutt

Etter en deilig ferie i Norge, litt tørke på internettfronten  og minst 10 dager uten telefon og internett i august, er jeg nå tilbake med nye og gamle nyheter.
Rett før jeg dro til Norge i mai, kom lærerne til denne gutten til meg og sa at han må du ta bilde av (dette skjedde her hos oss). Dette er en gutt som kom til "Dråpen" sammen med to brødre for to år siden. Familien kommer fra en landsby i fjella i Potosí fylke, der snakker de aller fleste quechua og det gjorde denne gutten også da de flytta til Cochbamba. Litt spansk kunne han nok, men ikke mye, og da all undervisning foregår på spansk er det ikke rart at noen ikke klarer å henge helt med. Men denne gutten har jobba og jobba til han en dag i mai 2013 ble sendt til rektor av læreren sin. I Norge betyr jo det at man har gjort noe gæli, men denne gutten hadde så fine bøker og hadde jobba så godt at læreren synes rektoren måtte få se dette. Rektor på skolen hans leste skrivebøkene hans, gav han ros og anerkjennelse, satte stempel og signerte. En flott oppgave for en rektor - kanskje til etterfølgelse i Norge??!!

2 kommentarer:

  1. Så kjekt! Ja, slik burde rektor bli brukt i Norge også. Dumt at 25år Jubileumstreffet ikkje vart medan du var heime. Det skal truleg vere eit treff i Herøy eller på Stranda i midten av september.
    Ventar fortsatt på offisiell invitasjon.

    Lukke til i ditt arbeid :-)

    SvarSlett
  2. Hei Sigrid! Hyggelig å høre fra deg, håper dere har det bra. Ja jeg skulle gjerne vært med på jubileumstreffet, det hadde vært trivelig å treffes igjen, men det får nok bli til en annen gang. Du må hilse masse fra meg. Klem Toril

    SvarSlett