onsdag 15. juli 2015

Vinterferieaktiviteter

Da er vi snart ferdige med tre uker vinterferie. Vanligvis er den på to uker, men p.g.a. kuldefronten som lå over landet, ble den utvida med en uke til for de som bor i høyden. I helga var det merkbart varmere, men i går kveld kom det en front til hvor det regnte i lavlandet og snødde i fjella denne natta. Vi våkna til et nydelig og klart vær i dag med hvite fjell rundt oss.
Vi har hatt tre fine uker med ulike aktiviteter, nesten alle elevene har kommet og det er vi fornøyde med. Noe har vi jobba med skolefag for å holde ved like det de har lært og for å jobbe litt med de som trenger ekstra hjelp, men mest har vi gjort andre ting.
Psykologen har veksla mellom de ulike gruppene og har hatt aktiviteter i forhold til selvbilde, selvforståelse og hvordan vi verdsetter oss selv. Vi har mange unger med lavt selvbilde, noe som også virker inn på skolearbeidet.
Så har vi sett film, to ganger. Første gangen så vi Flåklypa Grand Prix. Teksten var på norsk, men bildene taler jo ganske så godt i den filmen. Jeg hoppa over noe av de lengste sekvensene med samtale og prøvde å få med de sekvensene der det skjedde en del. Billøpet til slutt var en ubetinget suksses. Den andre filmen var av Pippi. Det var en amerikansk versjon, med dubbing på spansk, som var litt anderledes enn originalen. Det var enkelte ting jeg ikke likte i den, men både store og små var engasjerte, fulgte godt med og de var fornøyde etterpå.
Så har vi hatt eventyrstund med stearinlys, vi har bakt brød og vi har hatt aerobic på ballbanen - eller Røris- som jeg fikk i Norge i fjor.
Til uka begynner skolene igjen og da er det tilbake til leksene.  
 Noen har jobba med å dekorere egg med plastelina. Da gjaldt det å passe på så de ikke knuste. Slik må vi ta vare på oss selv også.
 Brødbakst.
Det å samarbeide er ikke alltid like lett. Her er to jenter knytta sammen rundt anklene mens de skal hoppe over matta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar