fredag 3. juni 2011

Et innblikk hos de minste

Ungene våre har vi delt inn i fire grupper. Den yngste gruppa består av 13 unger fra to til seks år og er de som er såkalt under skolealder, men alle er ikke det likevel. I år ble de to siste åra før 1. klasse obligatoriske (tidligere har de vært frivillige), slik at alle må nå begynne på skolen det året de fyller fire år innen 30. juni. Her begynner skoleåret etter sommerferien omtrent 1. februar. Skolene ungene går på kan være ganske store og det kan virke bra brutalt for en som enda ikke har fylt fire år å gå inn en slik port for første gang. Noen innkjøringsperiode er det ikke snakk om, det er rett på sak og foreldrene blir puffa ut av porten så snart skoleklokka har ringt.
Denne dagen er det læring av farger som står på programmet. Ballonger i ulike farger er fine til et slikt bruk. I tillegg får de lungetrening og det er heller ikke å forakte.


Denne gutten har i tillegg tegna........tja, er det et sjølvportrett tro? Blid er han i alle fall.


Prekinder og kinder heter disse to første åra på skolen - altså de før 1. klasse. Der får de også lekser som må gjøres og leksene er det viktig at de gjør akkurat som læreren har bestemt. Bestemme farger på tegninger og annen fantasi er ikke brukelig, da blir ikke læreren fornøyd, men følger de ordre, ja, da blir det bra.


Tro om disse bokstavene er gode nok for læreren, de er skrevet av en gutt som går i kinder.I denne gruppa er det en studerende førskolelærer som er ansvarlig og det fungerer fint, her hos oss får de leke og tegne, drive med lego og andre ting.


Disse to jentene har funnet hverandre, med blyantene i hånda og glimt i øyet.


Til slutt er det sandkassa, den blir brukt hver eneste dag, mest av de små, men blir de store ferdige med leksene litt før tida, ja, da er de raskt på plass her de også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar