søndag 8. juli 2012

Vinteraktiviteter

Det er vinterferie for skoleungene i Bolivia. Ferien kan tilbringes på flere måter, men mange unger blir værende hjemme enda mer aleine enn ellers. Foreldrene har ofte hverken råd eller muligheter til å ta ut ferie. Da blir det gjerne enda mer tv for ungene som heller ikke har lekser å gjøre. Det er en av grunnene til at vi driver som vanlig hele ferien som er på to eller tre uker. En annen grunn er at mange trenger å jobbe for å komme seg litt videre eller ta igjen det de ikke har fått med seg. En dag denne uka hadde jeg engelsk med de som har begynt med det. To timer med verbet "to be" tror jeg hjalp noe, men flere trenger å øve seg mye for at det skal sitte ordentlig.
Så bruker vi tida til mye fysisk aktivitet. Bildet viser en del av aktivitetene som foregår. Gymmatter, rokkeringer og baller har vi kjøpt med midler som ble samla inn av Møyland barnehage i fjor høst. Vi har også kjøpt inn hampetau som vi må planlegge hvordan vi kan bruke. Vi ønsker et område hvor de kan bruke hele kroppen inkludert armer, overkropp og koordinering av alle kroppsdeler. Det er en fin tid nå hvor vi ikke trenger å tenke på lekser, men bruke tida til generell stimulering og til det hver enkelt trenger å jobbe mest med.
Hvis dere ser nederst til venstre på bildet så er det bilde av en fotball og noen føtter med sandaler. Disse sandalene er laget av bildekk, er noe av det billigste en kan få tak i og er omtrent uslitelige.

1 kommentar:

  1. Så flott at dokke held ope slik dei kan få positiv stimuli også i Vinterferien!
    Tenk du har vinter og vi sommar.Har hatt sol ei stund, men 10dg varsel er regn og 10 til 15 grader..Ikkje akkurat den sommaren eg ynskjer meg.

    klem frå Sigrid

    SvarSlett